De vloer broers is gespecialiseerd in het herstellen van granito vloeren. Vraag een gratis proef demonstratie aan en zie hoe wij te werk gaan!

Jouw vloer van granito herstellen? Je bent aan het juiste adres!

Voor het herstellen van uw granito vloer zit u goed bij De vloer broers. We zijn gespecialiseerd in het herstellen, reinigen en schoonmaken van natuurstenen vloeren, waaronder ook granito.
Je ziet granito veel terug in woning die gebouwd zijn in de jaren 20, 30 en 40. Vele jaren later, in de jaren 70 en 80 werd er vaak over deze prachtige vloer tapijt gelegd. Dit was toen in de mode en de granito vloer was door de jaren heen vaak licht beschadigd geraakt en diende door de hardheid als geschikte ondervloer. Nu zijn de woningen uit de jaren 30 op het moment erg in trek en willen de nieuwe bewoners vaak de originele vloer terug laten komen. Er uit met het oude tapijt en tijd om de originele granito vloer weer wat aandacht te geven.

Wij begrijpen dit helemaal en vinden dit een prachtige klus. We zijn er in gespecialiseerd om gaten te herstellen en scheuren en beschadigingen te repareren. We zullen het granito goed behandelen door het te schuren, polijsten en impregneren.
Krassen en dofheid zullen verdwijnen en u vloer zal stralen als nooit daarvoor.

Zit er verschil tussen granito, graniet en terrazzo?

Tussen granito en terrazzo zit geen verschil. Wel worden ze vaak door elkaar gebruikt. Het zijn namelijk dezelfde benamingen voor dezelfde steensoort. Terrazzo komt van het Italiaanse woord terras en wordt dan ook vaak gebruikt als naam voor een vloer, terwijl granito dan weer bijvoorbeeld vaker als aanrechtblad gebruikt wordt. Echter, het is allebei dezelfde steensoort maar met een andere benaming. Kort samengevat noemen de Italianen het dus terrazzo en Nederlanders granito. Het is beide dezelfde steensoort die bestaat uit marmerkorrels of korrels van ander gesteente. Die korrels worden in klei of cement gedrukt en als het is opgedroogd, gepolijst. Er ontstaat dan een prachtige, harde tegel die veel mogelijkheden bied.
Honderden jaren geleden ontstond de terrazzo vloer. In Italië werden in die tijd vele kerken gebouwd en tijdens deze bouw werd veel marmer en graniet gebruikt. Er bleven dan veel restmaterialen over en die resten werden in de betonnen vloeren gestort. De kerken werden daarna druk bezocht en omdat er veel mensen over de vloer liepen werd hij automatisch gepolijst. De vloer werd hierdoor steeds mooier en mooier. En zo werd er met wat creativiteit en steeds nieuwere techniek de terrazzo vloer bedacht. Vanaf 1920 zag je deze vloer steeds meer in Nederland komen.
Je kent deze vloer zelf waarschijnlijk ook door ze wel eens gezien te hebben in typische jaren 30 huizen. Een lichte vloer, vaak met gespikkeld uiterlijk met donkere rand.

Graniet lijkt op het woord granito maar is niet hetzelfde, graniet is een natuursteen. Dit kan in kleine korrels wel worden gebruikt in granito maar vaak in combinatie met andere materialen en niet alleen graniet. Om verwarring te voorkomen wordt daarom ook vaak over terrazzo gesproken in plaats van granito.

Vrijblijvende prijsindicatie

Bij ons kunt een vrijblijvend een prijsindicatie aanvragen om uw granito vloer te herstellen!

Klaar om uw granito vloer zijn originele glans terug te geven? Vraag hier een vrijblijvende prijsindicatie aan. We komen erg graag bij u langs om professioneel uw granito vloer te herstellen. We werken altijd uiterst professioneel en zo veel mogelijk stofvrij. We laten u dit graag zien door middel van een GRATIS proef demonstratie!