De verschillende mogelijkheden voor het onderhouden van Belgisch hardsteen

Met regelmaat uw vloer professioneel onderhouden zorgt voor een langere levensduur van de vloer. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw Belgisch hardstenen vloer te onderhouden. We zullen hieronder bespreken waarvoor u bij de Vloer broers terecht kunt

Kristalliseren

Als je er voor kiest om je vloer te kristalliseren dan zal de vloer uiteindelijk minder gevoelig worden voor vuil en vlekken. De oppervlakte van het Belgisch hardsteen wordt bij kristalliseren afgedicht.

Polijsten

Door uw Belgisch hardstenen vloer te polijsten zullen oneffenheden verdwijnen en de natuurlijke glans van uw vloer weer terug komen. Omdat je de levensduur van je vloer verlengt met polijsten geef je de vloer zo een tweede leven.

Impregneren

Met impregneren wordt een beschermlaag aan de Belgisch hardstenen vloer aangebracht. Deze beschermlaag is vocht- en vuil afstotend. Impregneren is een duurzame methode van uw vloer onderhouden.

Schuren

Alles wat u niet op uw vloer wilt hebben wordt op deze manier verwijderd. De oorspronkelijke uitstraling van uw Belgisch hardstenen vloer komt weer naar voren en vlekken, oneffenheden en krassen zullen verdwijnen.

Vrijblijvende prijsindicatie

Belgisch hardsteen, Blauwsteen, Arduin, Kolen kalksteen en Petit Graniet

Allemaal benamingen voor Belgisch hardsteen. Een steen die voornamelijk voorkomt in de Ardennen. Het is een vrij harde en dichte steen en daarom vaak Petit Granit genoemd. De steen heeft vrijwel altijd een uitgesproken blauwgrijze kleur. Het is een erg populaire en tijdloze natuursteen. De steen wordt zowel veelal buiten en binnen geplaatst en is gemaakt om lang mee te gaan. Het is een compacte, slijtvaste steen en heeft een hoge hardheid. Het bijzondere aan deze steen is de hoeveelheid fossiele resten van zeelelies.

Waarom het slim is te kiezen voor een professionele aanpak bij het onderhouden van Belgisch hardsteen

Ondanks dat Belgisch hardsteen Petit Granit wordt genoemd, is het geen graniet. Belgisch hardsteen is een jongere en minder harde steen dan graniet. Doordat de steen minder hard is, zal hij ook sneller krassen en vlekken opleveren. Gelukkig zijn deze vlekken en krassen vaak wel oppervlakkig dus wanneer u kiest voor het professioneel onderhouden van uw Belgisch hardstenen vloer zal dit weer verdwijnen. Belgisch hardsteen onderhouden is een gespecialiseerde klus waar wij in gespecialiseerd zijn. U bent bij ons dus aan het juiste adres. We zullen er alles aan doen om uw Belgisch hardstenen vloer de juiste onderhoud te geven.

Een Belgisch hardstenen vloer is een prachtige investering en zal met professioneel onderhoud levenslang mee gaan.

Is een proef demonstratie mogelijk?

Bij de vloer broers komen we graag langs voor een proef demonstratie. We begrijpen namelijk dat het lastig is voor te stellen hoe we te werk zullen gaan. Bij marmer polijsten komt dan ook veel kijken. Maar we verzekeren u dat u bij ons helemaal goed zit. We laten graag zien hoe we te werk gaan en bieden daarnaast 3 jaar garantie aan! Ook werken we altijd zo veel mogelijk stofvrij en geven we de gratis proef demonstratie weg op een door u gekozen plek op 2 m2.