Soorten vloeren: welke natuurstenen vloer is geschikt voor uw huis?

Vloerbekleding is mogelijk op allerlei manieren. Er bestaan dan ook heel wat natuursteen soorten. Denk bijvoorbeeld aan een vloer gemaakt van graniet of kalksteen. Bij De vloer broers bent u aan het juiste adres voor structureel onderhoud en een passende behandeling van een hardstenen vloer. Hiermee behoudt een vloer zijn mooie uitstraling. Welke soorten natuurstenen vloeren zijn er?

Dé hardstenen vloeren specialist van Nederland

De vloer broers is dé hardstenen vloeren specialist van Nederland. Wij weten alles over de verschillende soorten natuursteen en welke behandelingen er nodig zijn om uw vloer te laten stralen. Voor advies en ondersteuning kunt u altijd een beroep doen op een van onze vakmensen. Wij gaan met plezier voor u aan de slag en zorgen voor verrassend mooie resultaten.

Onderhoud van een natuurstenen vloer

Een hardstenen of natuurstenen vloer heeft onderhoud nodig om lange tijd mee te gaan. Kristalliseren, polijsten, impregneren en schuren behoren tot de mogelijkheden. Wilt u weten wat de juiste behandeling is voor uw natuurstenen vloer? Boek een gratis demonstratie van 2 m² en laat ons uw vloer zorgvuldig en grondig behandelen.

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is afkomstig uit de Belgische Ardennen en staat bekend als een zeer sterk gesteente. Het heeft een blauwgrijze kleur en is rijk aan kleine fossielen.

Chinees hardsteen

Chinees hardsteen is miljoenen jaren ouder dan Belgisch hardsteen. Deze hardsteen is rijk aan dolomiet en herkent u aan de kleine kalkbolletjes en witte aders met vlekken.

Gneis

Gneis is een van de oudste bouwmaterialen waarover de mensheid de beschikking heeft. Dit gesteente vormt zich diep in de aardkorst. Het is gebruiksvriendelijk, duurzaam en kenmerkt zich verder door een robuuste uitstraling. U herkent dit gesteente aan de gelijkmatige en gespikkelde structuur.

Marmer

Marmer wordt al jarenlang gebruikt in de beeldhouwkunst, maar er worden ook vloeren van gemaakt. Marmer heeft een luxe en exclusieve uitstraling. Kenmerkend is de kristalstructuur, evenals de attractieve kleurschakeringen en aders.

Graniet

Graniet is een veel gekozen vorm van natuursteen. Het heeft een fraaie en luxe uitstraling. Bovendien is dit gesteente duurzaam en ook nog eens verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Kalksteen

Kalksteen is een natuursteen en wordt vaak gebruikt als grondstof voor cement en vloeren. Het is onder andere afkomstig uit Nederland en Frankrijk. Dit sedimentgesteente kenmerkt zich door een diversiteit aan kleuren.

Boek nu een gratis demonstratie van 2

Heeft uw vloer van kalksteen, graniet, marmer, gneis, Chinees hardsteen of Belgisch hardsteen een passende behandeling nodig? Boek een gratis proefdemonstratie van 2 m² bij De vloer broers. Bel of mail voor het maken van een afspraak.