De voordelen van het professioneel laten schuren en polijsten van je granito vloer door De vloer broers.

Wat is een granito vloer en waarom deze prachtige vloer polijsten.

Een granito vloer is een erg bijzondere gietvloer. De vloer wordt ook wel terrazzo genoemd. Dit is eigenlijk de originele Italiaanse benaming voor de vloer, waar de vloer ook oorspronkelijk vandaan komt. Een granito vloer is in feite een mengsel van cement en marmer korrels of andere bindmiddelen. Veel mensen denken door de naam dat de vloer bestaat uit graniet maar dat is niet het geval. Een granito vloer heeft een zeer authentieke uitstraling, is vaak zo’n 15mm dik en slijtvast. Je herkent hem vaak aan zijn donkere buitenrand en gestippeld middenvak.

Een nieuwe granito vloer aanleggen is een hele klus waarbij veel vakmanschap bij komt kijken en daarnaast erg prijzig is. Als je tegenwoordig granito vloeren tegenkomt dan liggen ze vaak al jaren verscholen onder tapijt of zeil. Granito vloeren zijn namelijk vooral te vinden in woningen uit de jaren ‘20 tot ‘40 van de vorige eeuw. Ze werden toen veelal gelegd in deze karakteristieke woningen. Later werden deze prachtige vloeren weer belegd met tapijt of zeil. Trends komen en gaan en nu zijn de prachtige huizen uit de jaren 30 weer erg in trek, met hun originele granito vloer er bij. Helaas zijn ze vaak beschadigd door de lijm die werd gebruikt om het tapijt vast te krijgen aan de tegelvloer. Gelukkig kunt u voor deze klus De vloer broers in schakelen en zal uw granito vloer weer gaan stralen.

De stappen die we ondernemen om uw granito vloer professioneel te polijsten.

Stap 1 – Het schuren van granito

Als eerste is het belangrijk de vloer te ontdoen van vuil- en lijmresten. We doen dit door het schuren van het granito. We beginnen grof en gaan uiteindelijk steeds fijner te werk met verschillende schuurschijven.

Stap 2 – Het polijsten van de granito vloer

In deze fase wordt de vloer echt gepolijst. Dit doen we met een erg fijne polijstschijf. De toplaag wordt volledig gedicht en er ontstaat een prachtige, unieke glans op de vloer. Het granito is dan gepolijst en helemaal glad.

Stap 2 – De beschermlaag

Bij De vloer broers adviseren we altijd om na het polijsten, uw granito vloer te impregneren. Het impregneren van de vloer zal de vloer voor langere tijd beschermen tegen vocht en vlekken. Het is een extra beschermlaagje waarmee u zorgt dat vuil niet kan binnendringen.

Zelf aan de slag met uw granito vloer polijsten of een professional inschakelen?

U bent de dofheid van uw granito vloer zat en wilt krassen en vlekken wegwerken. U wilt dat uw granito vloer weer gaat stralen en daarom wilt u de glans terugbrengen. Het is een goede beslissing om dan u vloer te laten polijsten. Wij van De vloer broers zouden aanraden om dit uit te besteden aan een professional. Er komt namelijk veel bij kijken om u vloer te behandelen. De juiste materialen en spullen zullen moeten worden gehuurd en er moet in een bepaalde volgorde worden gewerkt met de juiste kennis. In de drie stappen die we hierboven al uitlegde kunt u uw vloer eventueel zelf polijsten. Maar er komt veel kennis en materiaal bij kijken. Met de juiste vakkundigheid zal uw vloer weer als nieuw zijn na een polijstbeurt, mits dit op de juiste wijze gebeurt. Wij van De vloer broers zijn hier gespecialiseerd in en hebben jarenlange ervaring in het polijsten van granito vloeren.

Vrijblijvende prijsindicatie

Vraag nu een vrijblijvende prijsindicatie aan voor het polijsten van uw granito vloer!

We komen graag bij u langs voor een gratis proef demonstratie om te laten zien hoe wij aan het werk gaan en wat het resultaat zal zijn.