Is uw vloer toe aan een onderhoudsbeurt? Wij zijn gespecialiseerd in granito vloeren schoonmaken! Uw vloer zal weer in topconditie zijn!

Het schoonmaken van een granito vloer.

Een granito vloer of ook wel terrazzo genoemd, is een gietvloer. De vloer is vaak ongeveer 15 mm dik en een mengsel van marmerkorrels en bindmiddel, zoals cement. Een granito vloer is een slijtvaste vloer en heeft een authentieke uitstraling. Je ziet de vloeren vaak terug in huizen en gebouwen uit de jaren 20 en 30. De vloeren kunnen goed tegen een stootje en zijn makkelijk in onderhoud. Een granito vloer is gemakkelijk schoon te houden als je op de hoogte bent van een aantal zaken.
Schoonmaakmiddelen met een hoge en lage pH-waarden zijn erg slecht voor granito, gebruik deze dan ook vooral niet. Voorbeelden hiervan zijn ontvetters, zuren en ontkalk schoonmaakmiddelen. In granito zelf zit vet en kalk en door de vloer met een of meerdere van deze schoonmaakmiddelen schoon te maken kan de vloer zeer dof uitslaan. Er kunnen lelijke vlekken ontstaan en de glans zal verdwijnen. We zien ook dat deze vlekken vaak ontstaan nadat mensen aan de slag gaan met huismiddelen zoals azijn en soda. Deze middelen zullen uw vloer niet goed doen. Dit geldt ook voor ammoniak, schuurmiddelen en chloor. Dit is echt ten boze en we raden u aan alleen professionele middelen te gebruiken om uw granito vloer schoon te maken.

Uw granito vloer onderhouden door het professioneel te laten schuren en polijsten.

Is de glans verdwenen van uw granito vloer of heeft de vloer door de jaren heen slijtage opgelopen zoals krassen en/of vlekken? Het is verstandig om dan uw vloer professioneel te laten schuren en polijsten. U geeft uw vloer hiermee een tweede leven en zijn originele glans weer terug. De oorspronkelijke staat wordt weer hersteld en krassen zullen verdwijnen. Tijdens het schuren zal een klein beetje van de toplaag worden weggeslepen. Er komt een nieuwe laag naar boven en door deze te polijsten zal de vloer er weer als nieuw uit zien. Na het schuren van de vloer komen nog meer de kleine steentjes te voorschijn en minder het cement. De vloer zal weer glad en glanzend zijn en alleen maar mooier worden.
Heeft u vloer jarenlang onder tapijt gelegen en heeft het nu verloren lijmresten of is de dofheid verdwenen? Door uw vloer met zorgvuldigheid te polijsten zal de vervuiling en dofheid verdwijnen.

Vrijblijvende prijsindicatie

Kies voor professioneel onderhoud van uw granito vloer en laat u vloer door De vloer broers schoonmaken.

Vraag hier een prijsopgave aan met gratis adviesgesprek! We komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken en een gratis proef demonstratie uit te voeren. U ziet zo hoe we te werk gaan en wat het resultaat zal zijn.