Waarom is marmer polijsten door De vloer broers de beste keus?

Je kunt je marmeren vloer natuurlijk schoon houden door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Maar hoe weet je wanneer je marmeren vloer toe is aan een polijstbeurt? Dit kan per situatie verschillen en onze mening is dat het regelmatig polijsten van uw marmeren vloer er voor zorgt dat de vloer in topconditie blijft. Heeft uw vloer doffe plekken of gebeuren er regelmatige kleine ongelukjes in huis? Trekt u in een nieuwe woning met bestaande marmeren vloer? Of heeft u per ongeluk de verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt? Wij van De vloer broers staan voor u klaar en weten alles van marmer polijsten af.

Zo gaan we te werk tijdens het polijsten van uw marmer vloer

Door middel van polijsten kunt u van marmer glans herstellen of krassen weg krijgen. Hiervoor is een boenmachine of schijfmachine nodig en verschillende reinigingspads. Na dit zorgvuldige proces gebruiken we polijstpoeder en wordt de vloer eventueel geïmpregneerd. Door marmer te impregneren maak je het afstotend voor vet, vuil en water.
Wilt u de levensduur van uw marmeren vloer verlengen? Kies dan voor marmer polijsten door De vloer broers.

Wat vooral belangrijk is bij marmer schoonmaken, is dat het zorgvuldig gebeurt. Daarom raden wij van De vloer broers het af om met een stoomreiniger aan het werk te gaan. Dit tast helaas de beschermlaag aan wat ten koste gaat aan de duurzaamheid van de vloer. Marmer is een natuursteen en daarom raden we ook schoonmaken met soda af. Bij De vloer broers gebruiken we alleen een schoonmaakmiddel dat speciaal voor het reinigen van marmeren vloeren is ontwikkeld.
Marmer polijsten is dus een hele klus. De vloer broers is hier in gespecialiseerd en helpt u graag.

Wat is marmer eigenlijk?

Marmer is een hele speciale natuursteen. Marmer heeft meer dan duizend unieke soorten en is erg divers. Je kunt het vinden in bijna elke kleur combinatie maar marmer komt vooral in de kleuren wit en grijs voor. Hiernaast zie je dan het meest roze, rood en beige maar er is ook groen en zelfs zwart marmer. Wat marmer kenmerkt zijn aders en de kristalstructuur. Marmer is ontstaan door omvorming van kalksteen. Door bewegingen in de aardkorst ontstaan deze omvormingsgesteenten. Marmer komt vooral voor in het zuiden van Europa. In landen zoals Portugal, Spanje, Frankrijk en zeker Italië is veel marmer te vinden. Maar ook in Griekenland en Turkije. Het zwarte marmer komt voornamelijk uit Spanje en groen marmer zelfs helemaal uit India.

Bij marmer is ieder stuk uniek en verrassend. Herkenbaar aan marmer zijn de aders en vele verschillende kleuren. Marmer is erg gewild in elk interieur en tegelijkertijd zeer kwetsbaar. Marmer is een prachtig natuurproduct maar erg gevoelig voor krassen, vlekken en daarnaast ook warmte.
Met regelmaat en zorgvuldigheid je marmer onderhouden is dus zeker van belang.

Vrijblijvende prijsindicatie

Er zit zeker verschil tussen het schuren en polijsten van je marmeren vloer. Bij schuren komt veel stof vrij. De bovenste laag, die eventueel beschadigd is, wordt weg geschuurd. Soms wordt er wel tot zo’n 3 millimeter weg gehaald. Die laag die hieronder zit zal vervolgens opnieuw gepolijst en geïmpregneerd moeten worden nadat de marmeren vloer weer vlak is. Bij het polijsten geldt hoe gladder de vloer is, hoe meer glans hij kan krijgen. Bij het alleen polijsten van je vloer is het niet het geval dat er een toplaag wordt weggeslepen. Het marmer wordt in verschillende stappen met de boen of schijfmachine verzorgd. De mooie glans die marmer heeft zal terug komen en krassen zullen verdwijnen.

Doordat uw vloer veel wordt gebruik kan het marmer zijn glans en schoonheid verliezen. Helaas kunnen er door alledaagse bezigheden krasjes ontstaan. Ook kan een marmeren vloer na een tijdje een doffe uitstraling krijgen. Door regelmatig uw vloer te laten polijsten zal het marmer er weer als nieuw uit zien. Het is aan te raden om dit 1 keer per jaar te doen bij een vloer waar veel op wordt gelopen. Heeft u een stuk vloer waar minder gebruik van wordt gemaakt? Zoals een hal of berging. Dan zou het voldoende zijn uw vloer eens in de 2 a 3 jaar te polijsten.

Is een proef demonstratie mogelijk?

Bij de vloer broers komen we graag langs voor een proef demonstratie. We begrijpen namelijk dat het lastig is voor te stellen hoe we te werk zullen gaan. Bij marmer polijsten komt dan ook veel kijken. Maar we verzekeren u dat u bij ons helemaal goed zit. We laten graag zien hoe we te werk gaan en bieden daarnaast 3 jaar garantie aan! Ook werken we altijd zo veel mogelijk stofvrij en geven we de gratis proef demonstratie weg op een door u gekozen plek op 2 m2.