Natuursteen polijsten, verleng de levensduur van uw vloer.

U wilt uw natuurstenen vloer natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daarom is het goed onderhouden hiervan erg belangrijk. Het natuursteen schoonmaken kan op verschillende manieren en polijsten is hier een van. Bij natuursteen polijsten komt veel kijken. U wilt natuurlijk dat dit zorgvuldig gebeurt om de levensduur van uw vloer te verlengen. Bij De vloer broers bent u dan aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in natuursteen reinigen en kunnen u hier alles over vertellen.

Waarom je vloer van natuursteen polijsten.

Natuursteen is zoals de naam al zegt een natuur product. Het is dan ook een natuurlijk proces dat natuursteen zijn glans verliest. Dit is onderdeel van het natuurlijke slijtage proces, wat al gebeurt door er dagelijks op te lopen. Door dat de vloer dagelijks wordt gebruikt zal de oppervlakte steeds ruwer worden. Door deze ruwheid zal de vloer steeds meer zijn glans verliezen en zal er meer vuil gaan hechten aan de oppervlakte. Er hoeft dan ook maar een klein beetje zand van buiten naar binnen te komen wat dan op de vloer zal werken als schuurpapier. Natuursteen schoonmaken, en dit met zorg en regelmatig doen is dus van groot belang.

Het polijsten van je natuurstenen vloer gebeurt in fases. Het polijsten van je vloer zal er voor zorgen dat je vloer gladder en egaler wordt. Ook zal de dofheid en lichte krassen verdwijnen waardoor er weer een mooie natuurlijke glans ontstaat.

Verschillende natuurstenen vloeren

De meest bekende soorten zijn Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, gneis, marmer graniet en kalksteen. Natuurstenen zijn erg uiteenlopend en uniek. Ze hebben uiteenlopende kleuren van wit tot zwart en meerkleurig. Sommige stenen zijn geaderd en kristalachtig en andere glad.

Vrijblijvende prijsindicatie

Bij Belgisch hardsteen zie je veel fossielen en aders terug in de steen, wat elke tegel erg uniek maakt. Het Belgisch hardsteen wordt gewonnen op een diepte van 75 meter in de grond en veel gebruikt in het interieur.

Chinees hardsteen wordt dan weer gewonnen in, zoals de naam al zegt, China. De steen kun je herkennen doordat hij veelal een warme tint heeft, wat anders is dan bij de meeste hardsteen soorten. Chinees hardsteen is een stuk harder dan de Belgische variant. Dit geeft voordelen bij het onderhoud er van.

Een vloer van gneis lijkt misschien een beetje op graniet. Dit komt omdat gneis kan ontstaan uit graniet. Toch zit er veel verschil tussen deze natuurstenen. Gneis is een omvormingsgesteente en graniet een stollingsgesteente. Gneis wordt dus gevormd na een transformatie van een stollingsgesteente. De tegels hebben vaak een doorlopend gespikkeld uiterlijk en is in veel verschillende, vaak aardetint kleuren beschikbaar.

Marmer heeft een luxe uitstraling waarbij geen tegel hetzelfde is. Toch geeft het vaak een rustige uitstraling. Marmer komt uit verschillende delen van de wereld en is dan ook erg veelzijdig. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met verschillende kleur soorten en combinaties. Je ziet marmer in steeds meer huishoudens en op verschillende plekken in het interieur.

Een granieten vloer is al heel erg lang ontzettend populair. Je ziet ze veel in jaren 30 huizen als originele vloer. Soms zelf verstopt onder een vloer die er later boven op is gelegd. Zonde natuurlijk! Je kent de vloer vast wel, vaak met donkere randen en is dan licht, vaak wit en gestippeld in het midden. Een granieten vloer is prijzig maar toch een erg gewild exemplaar.

Kalksteen is misschien wel de meest voorkomende natuursteen. Het wordt dan ook gewonnen overal ter wereld, ook in Nederland. Kalksteen is er in verschillende variaties. Een kalkstenen vloer zorgt voor een levendige uitstraling omdat geen tegel hetzelfde is en erg leeft.

Natuursteen polijsten door De vloer broers

Met zoveel verschillende soorten natuursteen is het misschien lastig te weten hoe je jouw natuurstenen vloer moet polijsten. Wij van De vloer broers hebben jarenlange ervaring en zijn de specialist op het gebied van natuursteen polijsten. Wat je zelf kan doen is met regelmaat jouw natuursteen schoonmaken. Door het regelmatig schoonmaken verleng je de levensduur van jouw natuurstenen vloer. Natuursteen reinigen door wekelijks te stoffen en dweilen zal dus helpen jouw vloer goed te onderhouden. Daarnaast is het aan te raden om je natuursteen eens per jaar professioneel te laten polijsten.

We komen dit graag eens voor doen met een gratis proef demonstratie. We werken altijd zo veel mogelijk stofvrij en geven u daarnaast ook nog eens 3 jaar garantie!

Neem contact op met De vloer broers

Wilt u een gratis demonstratie op locatie van 2 m² of een offerte ontvangen voor het polijsten van een natuurstenen vloer? Neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag bij u langs om de vloer te inspecteren en een demonstratie te geven. Daarnaast ontvangt u een geheel vrijblijvende offerte op maat. We zien uw reactie graag tegemoet.